O firmie

Bonair na największej konferencji partnerskiej Microsoft.

We have an unprecedented opportunity’

Satya Nadella (Microsoft CEO)
to partners at Inspire 2017

Wzięliśmy udział w międzynarodowej Konferencji Microsoft Inspire 2017 - największym wydarzeniu dla partnerów. Walter E. Washington Convention Center w dniach 9 – 13 lipca zgromadziło 17 tys. gości, w tym ponad 120 osobową grupę Partnerów z Polski. Nasza obecność na konferencji miała dla nas ogromne znaczenie.

Celem dorocznego spotkania było podsumowanie i wyznaczenie planów oraz strategii na przyszły rok. Oprócz nowości, które nam zaprezentowano (m. in. premiera Azure Stack oraz nowy pakietów usług przeznaczony dla biznesu - Microsoft 365), podczas konferencji odbyło się kilkaset sesji inspirujących do tworzenia innowacyjnych rozwiązań. Główny przekaz konferencji dotyczył kontynuacji strategii chmurowej, związany z wdrażaniem filozofii Cyfrowej Transformacji Klienta. Atmosfera współpracy sprzyjała licznym spotkaniom z partnerami z całego świata. Strefa expo to ponad 100 stanowisk, wśród nich kilkudziesięciu niezależnych dostawców oprogramowania działających w infrastrukturze Microsoft prezentowało swoje produkty i usługi.

Dla Polskich uczestników zorganizowane było osobne spotkanie. Takie wydarzenie to szansa dla nas aby móc pochwalić się efektami naszej współpracy, którą podkreślano a jaką podejmują partnerzy między sobą poprzez wspólne budowanie oferty. W tej części swoją prezentację maił Bonair – opowiedzieliśmy o współpracy przy projekcie Poczta Polska (z Arcus, COIG i EUVIC). Jeszcze raz okazało się jak istotny, ważny i ogromny jest to projekt. Mieliśmy okazję spotkać się z Dyrektorem Generalnym MS Markiem Loughranem. Podkreślone zostało rosnące zainteresowanie naszą firmą jako sprzedawcy i dostawcy największych polskich projektów, z czego jesteśmy dumni.

Zobacz więcej informacji o wydarzeniu https://news.microsoft.com/inspire2017/.